Protetiikka

Protetiikka

Kuinka korvata hampaita?

Puuttuvien hampaiden korvaamiseksi sopivat proteesit eli tekohampaat. Proteeseilla on mahdollista korjata hammaskruunun vikoja, korvata yksittäisiä puuttuvia hampaita tai hampaattoman leukaluun tapauksessa koko hammasrivi. Nykyaikasessa protetiikassa käytössä on todella paljon erilaisia ratkaisuja ja materiaaleja, jotka auttavat kauniin hymyn takaisin saamisessa huomioiden potilaan toiveet ja mahdollisuudet.

Klinikka 32:lla on parhaan palvelun tarjoamiseksi oma hammaslaboratorio, joka on varusteltu nykyaikseilla teknologialla, ja jossa työskentelevät kokeneet hammasteknikot. On tärkeää, että hammaslääkärit saavat työskennellä yhdessä hammasteknikoiden kanssa, sillä välitön yhteistyö takaa potilaalle nopeamman ja laadukkaaman hoitotuloksen. Klinikka 32:ssa myös tekohampaiden kanssa on tärkeää niiden luonnollisuus.

Kirurgiaa ja proteesien laittamista varten lääkäri koostaa potilaan suuvaivat arvioiden paketin, joka sisältää tarpeellisen määrän implantteja ja potilaan valinnasta riippuen proteeseja, kiinnitettyn muovisillan tai metallokeraamisen sillan. Hinta vaihtelee implanttien määrästä ja potilaan valitsemasta kiinnitystavasta riippuen, tarkempi hinta muotoutuu vastaten potilaan yksilöllisiä hoitotoveita ja –tarpeita.

Mitä pitää huomioida proteesin asentamisen jälkeen?

Irroitettavan proteesin asennuksen jälkeen proteesin pitäminen voi tuntua alkuun epämukavalta. Olkaa kärsivällinen ja yrittäkää pitää proteesia huolimatta epämukavuudesta, jotta tottuisitte mahdollisimman nopeaa. Ensimmäiset kaksi viikkoa proteesin valmistamisen jälkeen on vaikeimpia. Sinä aikana irroittakaa proteesi vain sen puhdistamisen ajaksi, proteesia tulee alkuun pitää myös öisin. Myöhemmin se pitää kuitenkin irroittaa yöksi.

Jos proteesi ei ole suussa, se pitää laittaa kostean nenäliinan sisään pakattuna erityiseen rasiaan. Muuten proteesimateriali kuivuu ja hapertuu. Proteesi voi myös muuttaa muotoaan ja tuntua epäsopivalta.

Kuinka puhdistaa proteesi?

Proteesi pitää puhdistaa kaksi kertaa päivässä huolellisesti Proteesi tulee pestä hammasharjalla ja nestemäisellä saippualla ja huuhdella juoksevan veden alla. Proteesia ei suositella puhdistettavan hammastahnalla, koska tahna voi vahingoittaa proteesin herkkää pintaa. Lisäksi proteesien puhdistamiseen pitää käyttää puhdistamiseksi tarkoitettuja erikoisvälineitä (veteen liukenevat tabletit), jotka auttavat desinfioimaan proteeseja. Erityisen huolellisesti tulee puhdistaa suun limakalvoja ja hampaita koskettavat osat. Proteesien hoitoon tarkoitettuja tuotteita saa apteekista.

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. More information | I understood