Puudutuspistos

Puudutuspistos

Puudutuspistos ei yleensä aiheuta mitään vaaraa terveydelle. Puudutuspistos sisältää puudutusainetta, johon on lisätty hyvin pieni määrä (1:100 000 – 1:200 000) verisuonia supistavaa ainetta (esim. adrenaliinia). Sen tarkoitus on supistaa verisuonia, jotta puudutusaine vaikuttaisi riittävällä pitoisuudella ja riittävän kauan mahdollisimman paikallisesti (ts. supistuneiden verisuonien kautta puudute ei hajaannu elimistöön). Supistuneet verisuonet vähentävät kirurgisten hoitotoimien yhteydessä haavan verenvuotoa.

Jos on kyse sydänsairaasta ihmisestä, annetaan sellainen puudutuspistos, joka sisältää vähemmän adrenaliinia. Yleensä adrenaliinin määrä on kuitenkin liuoksessa niin vähäinen, että sen ei pitäisi aiheuttaa vaivoja edes sydänsairaalla. Puudutusaineiden lisäksi injektioliuoksessa on säilytysaineita. Erittäin pieni todennäköisyys on, että asiakas voi olla allerginen jollekin näistä, mutta se mahdollisuus on periaatteessa olematon. Käytämme hammashoidossa nykyään tavallisesti artikaiinipohjaisia puuduteliuoksia; tämän vaikuttavalle aineelle tai adrenaliinille herkistyneille asiakkaille tarjoamme vaihtoehtona mepivakaiinipohjaisia puuduteliuoksia.

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. More information | I understood