Kliinik32

Hampaat ovat virheellisessä asennossa

Purentavirheitä voidaan korjata oikomishoidolla, jonka aikana muutetaan hampaiden asentoa. Tuloksena on kaunis ja tasainen hammasrivi. Se helpottaa puremista ja voi muuttaa kasvojen muotoa.

Oikomishoidon avulla ahtaasti sijaitsevat hampaat voidaan suunnata takaisin suoraan hammasriviin, kaventaa liian isot hammasvälit ja palauttaa parodontiitin vuoksi paikaltaan siirtyneiden hampaiden asento. Samoin oikomishoidon avulla voidaan luoda paremmat olosuhteet proteesien kiinnittämiseen, jos proteesit ovat potilaalle tarpeelliset.

Oikomishoito on hyvä aloittaa silloin kun pysyvät hampaat ovat juuri puhjenneet ja niiden siirtäminen nopeinta. Löydämme kuitenkin sopivan hoitoratkaisun kaikenikäisille potilaille, joilla on huolena hammasrivin virheellisyydet.

Parhaat tulokset antaa kiinteiden oikomiskojeiden käyttö. Käytämme Klinikka 32:ssa korkealaatuisia
3mUnitek braketteja,  joiden itsekiinnittyvä muotoilu tekee mahdolliseksi suunnata hampaisiin vähemmän voimaa. Tällöin hampaat tottuvat paineeseen nopeammin ja oikomiskojetta joudutaan säätämään harvemmin. Meiltä löytyy erimuotoisia, erivärisiä ja erinäköisiä oikomiskojeita, joten jokainen potilas voi löytää itselleen parhaiten sopivan apuvälineen.
Ennen hoidon aloittamista hammaslääkäri suorittaa tutkimukset, joiden perusteella hän laatii hoitosuunnitelman. Hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä potilaan kanssa. Tarvittaessa voidaan valmistaa näytekappaleet, joista potilas näkee hoidon lopputuloksen.

Oikomishoito kestää noin 1 – 1,5 vuotta, jonka aikana potilas käyttää oikomiskojetta. Oikomiskojeen poistamisen jälkeen seuraa hoitotulokset säilyttävä ajanjakso, jota tarvitaan pysyvän tuloksen aikaansaamiseen.

3mUnitekin jokainen braketti ja kaari on pakattu omaan laatikkoon hoidon maksimaalisen hygienian takaamiseksi.

Hammashoito Klinikka 32

 .