Kliinik32

Röntgen

Kliinik 32:ssa on mahdollista tehdä sekä 3D-röntgenkuvia, panoraamaröntgenkuvia että kallon sivukuvia.
 
Käytämme röntgenkuvien teossa uuden sukupolven tekniikkaan perustuvaa hammashoidon 3D-röntgenlaitetta.
3D-röntgenlaitteessa yhdistetään kaksi menetelmää: täysdigitaalinen panoraamamenetelmä ja 3D-menetelmä. Näin saadaan huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin diagnoosiin tarvittavat röntgenkuvat eri kuvakulmista ja vähennetään tällä tavoin potilaan hoitoon – erityisesti kirurgiseen hoitoon liittyviä riskejä. Tavallisen röntgenin näyttäessä kuva kaksiulotteisena on 3D-laitteen avulla mahdollisuus tehdä pään alueesta kolmiulotteinen otos, jossa näkyvät täsmällisesti erilaiset anatomiset rakenteet, jotka on otettava huomioon potilaan hoidossa. Tällainen tekniikka nostaa röntgenkuvaukset ja implanttien suunnittelun täysin uudelle tasolle ja avaa uusia mahdollisuuksia diagnosointiin ja hoidon suunnitteluun.
 
Käyttämällä suurempaa kuvakenttää, 3D-röntgenlaitteen avulla saavat diagnoosiin tarvittavia tietoja stomatologien lisäksi myös kasvo-leukaluiden kirurgit, kauneuskirurgit sekä kurkku-nenä- ja korvalääkärit. 3D-ohjelma auttaa kaikkea lääketiedettä, joka liittyy kyseiseen kuvattavaan alueeseen ja menetelmän suomaan informaation käsittelyyn.
Kliinik 32:n röntgentutkimuksiin voivat potilaita lähettää kaikki Viron hammaslääkärit sekä muut erityislääkärit. Toimenpide kestää tutkittavasta alueesta ja otosten määrästä riippuen enintään 5–10 minuuttia. Tästä kuvan ulottuvuuden laskemiseen kuluu 2–3 minuuttia ja itse röntgenkuvan tekemiseen noin puoli minuuttia. Potilas voi halutessaan saada röntgenkuvat mukaansa sähköisessä muodossa tallennettuna tai ne lähetetään hänelle sähköpostitse. 3D-röntgenkuvan mukaan tulee myös ilmainen ohjelma, jolla hoitava lääkäri voi katsella kuvaa ja työstää sitä.
 
Hammashoidon 3D-röntgen toimii huomattavasti alhaisemmalla säteilyllä kuin muut lääketieteessä käytettävät tietokonetomografit. Röntgenkuvia otettaessa käytetään suojaesiliinoja. Kuvien ottaminen on potilaalle täysin vaaratonta.
 
3D-kuvien hinta riippuu otosten määrästä ja tutkimusalueen laajuudesta ollen 85-170 euron välillä. Panoraamaröntgenkuvien hinta on 30 euroa.
 
Röntgenkuvan saamiseksi kääntykää Kliinik 32 puoleen.
 
Pyydämme lääkäreitä täyttämään lähetelehden, jonka saatte tästä.
 
 
 


.