Kliinik32

Hammasimplantti

Hammasimplantti on paras tapa korvata puuttuvia hampaita. Nykyaikaisimpana hoitomuotona käytetään yhä enemmän kirurgisesti asennettavia hammasimplantteja puuttuvia hampaita korvattaessa. Implantti on ihanteellinen hoitomahdollisuus potilaalle, jonka suuontelo on terve, mutta joka on menettänyt jostain syystä yhden tai useamman hampaan. Kyseisessä menetelmässä istutetaan leukaluuhun implantti eli keinojuuri, johon luutumisen jälkeen valmistetaan keraaminen tai metallokeraaminen hammaskruunu. Mikäli hammaskaaresta puuttuu useita vierekkäisiä hampaita, korvataan osa niistä implanteilla ja niiden päälle valmistetaan usean hampaan tai koko hammaskaaren korvaava siltaproteesi.
 
Hammasimplantti on pieni titaaniruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan luonnollisen juuren. Implantti istutetaan leukaluuhun, johon se kiinnittyy lujasti vähitellen (3–6 kuukaudessa). Implantti asennetaan yleensä paikallispuudutuksessa. Mikäli toimenpide on pidempi, leikkaus voidaan tehdä Kliinik 32:ssa nukutuksessa. Pitkäaikaiset tutkimukset ja kliininen käyttö todistavat, että implantit ovat turvallisia, potilaan omaa kudosta säästäviä ja niiden avulla voidaan kiinnittää erilaisia proteeseja.
 
Implanttien asentamiselle ei ole ikärajaa, mutta leukaluuta tulee olla riittävästi jäljellä. Hampaan poistamisen tai menetyksen jälkeen on suositeltavaa täyttää tyhjä paikka heti implantilla, sillä hampaan poiston jälkeen hammasta tukenut luualue surkastuu (6 kuukaudessa lähes 30–50 %), puuttuvan hampaan viereiset hampaat kallistuvat ajan mittaan aukkoa kohti ja saattavat kulua epäyhtenäisesti. Pidempiaikainen hoitoväli hammasta korvattaessa vaikeuttaa hoitoa ja tulee potilaalle kalliimmaksi. Hoidon onnistumisen edellytyksenä on hyvä suuhygienia ja säännölliset tarkastukset hoidon jälkeen. Kliinik 32:ssa tehdään ennen hoidon aloittamista perusteelliset tutkimukset, jotka käsittävät suuontelon kliiniset tutkimukset, tarvittaessa 3D-röntgenkuvaukset ja potilaan hammaskaaren mallien analysoinnin.
 
Tutustu erilaisiin nykyaikaisiin hoitomahdollisuuksiin sekä Kliinik 32:n hoitotapauksiin Hoitotapaukset-otsikosta.
 
Hammasimplantti


.